Mikä joukkueista on suositun Stanley Cupin voittaja 2022?

NHL:ssä palkitaan vuosittain arvostetun Stanley Cupin voittajajoukkue. Stanley Cupin voittajasta pelataan silloin, kun NHL:n perus- eli runkosarja on saavuttanut peleissään jo puolivälin ja kaikki pudotuspeleihin suuntaavat kahdeksan joukkuetta ovat selvillä.

Itäinen vai Läntinen konferenssi?

Tällä hetkellä NHL:n huippujoukkueisiin kuuluvat esimerkiksi Washington Capitals ja suomalaisen Sebastian Ahon tähdittämä Carolina Hurricanes, jotka kuuluvat Metropolien Divisioonaan. Atlantin Divisioona puolestaan tuo esiin kaksi tunnettua huippujoukkuetta, eli Toronto Maple Leafsin ja Tampa Bay Lightningin. Tyynenmeren Divisioonaa edustaa hienosti muun muassa Vegas Golden Knights ja Keskistä Divisioonaa Colorado Avalance, joten parhaillaan eletään siis jännittäviä aikoja joukkueiden kesken. Joukkueita on siis vuosittain aina mukana sama määrä, mutta loppua, eli finaalia kohden mentäessä voittajajoukkue alkaa kyllä yleensä nopeasti selviämään.

Poika, eli voittopokaali

Stanley Cup -pokaaliin eli voittomaljaan kaiverretaan aina voittavan NHL-joukkueen pelaajien, huoltajien ja valmentajien nimet. Käytännössä jokainen joukkueeseen kuuluva on tehnyt osansa, eli voitto kuuluu kaikille. Käytännössä pelaaja voi saada pokaaliin nimensä silloin, kun hän on pelannut kuluneen kauden aikana vähintään 41 runkosarjaan kuuluvaa ottelua. Pokaalin paino voi vaihdella, mutta vuonna 2010 pokaalilla oli pituutta 89,5 cm ja painoa 15,6 kilogrammaa. Alkuperäinen Stanley Cup -pokaali on ansiokkaasti esillä galleriassa, johon se todella kuuluu, eli Toronton Hockey Hall of Famessa. Maailmalla tunnetut isot vedonlyöntiyhtiöt arvuuttelevat kauden aikana Stanley Cupin voittajaa. Mikä joukkueista on tällä hetkellä sinun voittajasuosikkisi?