Teemu, Jari ja Sebastian täydessä vauhdissa

NHL:n varaustilaisuuksilla on kunniakas historia. Suomalaisia taitavia nuoria pelaajia on vuosien varrella varattu erittäin paljon. Yksi tunnetuimmista on suomalaisten oma rakas suosikkipoika Teemu Selänne. Muistelemme Teemun tähtihetkien lisäksi myös Jari Kurrin huikeaa uraa, unohtamatta nykyistä tulevaisuuden suurta lupausta hymypoika Sebastian Ahoa.

  • Teemu Selänne

Teemu, sellainen naapurinpoika, joka on kaikkien mieleen ja josta on jokaisella vain hyvää sanottavaa. Teemu Selänteen ura on varmasti jokaisen jääkiekkoa seuraavan henkilön mielestä todella komeaa muisteltavaa.

Teemu Selänne varattiin NHL:ään pelaamaan numerolla 10 vuoden 1988 varaustilaisuudessa. Teemu Selänne valittiin liigajoukkue Winnipeg Jetsiin pelikaudelle 1992-1993.

Ennen valituksi tuloaan Teemu edusti Helsingin Jokereita. Teemu Selänteen omin sanoin sanottuna hän ”nautti uransa joka hetkestä.” Teemu Selänne pelasi NHL-joukkueissa myös San Jose Sharksin ja Anaheim Ducksin riveissä. Ei kuitenkaan rivipelaajana, vaan huipputulosta tekevänä ammattilaisena.

Teemu Selänne pelasi NHL:ssä neljännesvuosisadan, eli 25 vuotta, johon kuului muun muassa 1451 ottelua runkosarjassa ja 130 ottelua playoffseissa, eli kaiken kaikkiaan huikeat 21 pelikautta! Teemu Selänne oli pelipaikaltaan laitahyökkääjä.

  • Jari Kurri

Jari Kurri on toinen lähes kaikkein tuntema suomalainen NHL-pelaaja. Nykyään Kurri toimii Jokereiden General Managerina ja hallituksen puheenjohtajana. Kurri oli pelipaikaltaan suurimmaksi osaksi oikea laitahyökkääjä, mutta toimi myös keskushyökkääjänä. Jari Kurri aateloitiin arvostettuun Hockey Hall of Famen kunniagalleriaan ensimmäisenä suomalaisena NHL-pelaajana vuonna 2001.

Kurri voitti myös monien asiantuntijoiden mukaan odotetusti NHL:n Stanley Cup -mestaruuden viidesti, joten taitoa miehellä todella riittää. Kurrin NHL-ura on Teemu Selänteen lailla todella komea, eli NHL:ssä Kurri pelasi viidessä eri joukkueessa: Edmonton Oilersissa, Los Angeles Kingissä, Mighty Ducks of Anaheimissa, New York Rangerssissa ja Colorado Avalanchessa.

Tutustutaan vielä seuraavaksi nuoremman sukupolven lahjakkuuteen, aivan mainioon Sebastian Ahoon.

  • Sebastian Aho

Nuori ja taitava Sebastian Aho edustaa upeasti NHL-seura Carolina Hurriganesia. Aho on niittänyt todella runsaasti mainetta ja kunniaa hyökkääjänä ja Carolina Hurriganesin taitavana avainpelaajana. Jokainen NHL-seura olisi varmasti ylpeä saadessaan esitellä sellaisen huippupelaajan kuin Sebastian Aho. Aho on kunnostautunut muun muassa todella hyvänä alivoimahyökkääjänä yhdessä suomalaisen pelitoverinsa laitahyökkääjä Teuvo Teräväisen kanssa. Sebastian Aho tunnetaan sekä NHL:n laitahyökkääjänä että erittäin suosittuna keskushyökkääjänä.

Sebastian Ahoa on välillä kuvailtu lähes ilmiöksi, sillä hän osaa lukea jokaista pelaamaansa peliä todella erinomaisesti. Ahon innokkuus on aivan omaa luokkaansa, minkä avulla hän tempaa myös toiset pelikaverit mukaan. Erittäin tärkeäksi ominaisuudeksi voidaan sanoa Ahon kyky tehdä oikeita pelillisiä valintoja pelin ollessa vauhdikkaimmillaan. Sebastian Aho on paitsi täydellinen hyökkääjä, myös loistava pelin viimeistelijä. Carolina Hurriganes on todennut, että silloin, kun Aho on jäällä pelaamassa, niin käynnissä oleva peli kulkee aina hänen kauttaan. Suomi on upea jääkiekkomaa, josta lähes vuosittain voisi lähteä tuleva huippujääkiekkoilija jääkiekon ammattilaisliigaan NHL:ään.